14 мая 2024
450 тысяч слов
+9 за сегодня
Всё об этом слове:

Предложения со словом якоже

Изучите предложения со словом «якоже» чтобы лучше понять его смысл и способы употребления в текстах.

  • Такожде и святый Никифор патриарх цареградский и списатель книги о правой вере, и сочинитель «Душезрительнаго зерцала» – все сии сказуют антихристу родитися от еврей от колена Данова от скверныя девицы, а не преводя на иный мысленный разум, сиречь акибы сия не естеством дева, но жидовская вера или кое нечестие, или ино что таково, но яве тако быти сказуют Никифор Каллист и о правой вере списатель, Ипполита святаго во своих писаниях о сем во свидетельство приводят и тому последуют, якоже выше во главе сей писано.
  • Аще и телом апостоли не суть сде были, но ученья их аки трубы гласять по вселеней в церквах, их же ученьемь побежаем противнаго врага, попирающе под нози, якоже попраста и си отечника, приемша венець небесный с святыми мученики и праведники.
  • И якоже прежде овым убо, от очныя зельныя болезни ни мало зрети могущим, исцеление очес, овым же, близ смерти бывшим, от лютых недугов врачевание и иным иная многая преславная благодеяния даровал еси, сице избави и нас от недугов душевных и телесных и от всякия скорби и печали и вся благая к настоящему житию нашему и к вечному спасению благопотребная нам от Господа испроси, да тако твоим предстательством и молитвами стяжавше вся нам полезная, аще и недостойнии, благодарне восхваляюще тя, прославим Бога, дивнаго во святых Своих, Отца и Сына и Святаго Духа, и ныне и присно и во веки веков.
  • Но если вся действует Бог, якоже хощет, также вся сия действует един и тойжде Дух, разделяя властию коемуждо якоже хощет, то как возможна инаковость сущности, где познается тождество действования.
  • Славим и величаем апостольския труды твоя, сладце поминаем твое благословенное к нам пришествие, ублажаем честная страдания твоя, яже за Христа претерпел еси, лобызаем священныя мощи твоя, чтим святую память твою и веруем, яко жив Господь, жива же и душа твоя, и с Ним во веки на Небеси пребываеши, идеже и нас любовию твоею не оставляеши, якоже возлюбил еси отцы наша, егда Духом Святым прозрел еси земли нашея ко Христу обращение.
  • Но ты, добрый пастырю, велие дерзновение имеяй у милостиваго Бога, якоже иногда ведомый на мучения твоя, вдовицы слезящия, приникшия к тебе, не отринул еси, ину бо от напасти зверя свободил еси, иныя же отроку исцеление у Господа испросил еси.
  • Не якоже в Моисеове законе кровию козлию и тельчею жертвы приношахуся о гресех на всяк день, но единою Христос себя принесе в жертву отцу своему, и освятив нас кровию своею и сыны света сотвори, и наследники царствию небесному.
  • Приими молебное пение сие, от нас, недостойных раб Твоих, Тебе возносимое, и якоже древле грешника, на всяк день многажды пред честною иконою Твоею молящагося, не презрела еси, но нечаянную радость покаяния тому даровала еси, и усердным к Сыну Твоему ходатайством Сего ко прощению грешника преклонила еси, тако и ныне не презри моления нас, недостойных раб Твоих, но умоли Сына Твоего и Бога нашего да всем нам, с верою и умилением пред цельбоносным образом Твоим покланяющимся, по коегождо потребе нечаянную радость дарует, да вси на небеси и на земли ведят Тя, яко твердую и непостыдную Предстательницу рода христианскаго, и сие ведуще, славят Тя и Тобою Сына Твоего, со Безначальным Его Отцем и Единосущным Его Духом, ныне и присно и во веки веков.
Поделиться:
Действия:
Скачать в doc